Jos įspūdingos, tačiau sukurtos ne gamtos – naujausioms technologijoms atviro žmogaus.

Vaivorykštinės rožės

Spalvotų rožių veislę „Rainbow rose“ (vaivorykštinė rožė) po ilgus metus trukusių eksperimentų išvedė draugiški dviejų Olandijos kompanijų „F.J.Zandbergen“ ir „River Flowers“ selekcininkai-menininkai. Šių gėlių unikalaus grožio paslaptis – inžinierinės technologijos, paremtos meniniu spalvų maišymu. Kad išgauti įvairiaspalvį žiedą, mokslininkai stiebą padalija į skirtingus kanalus. Per juos rožė geria skirtingomis dažomosiomis medžiagomis nuspalvintą vandenį ir jos baltas žiedas po kurio laiko sutviska visomis vaivorykštės spalvomis.
Anot mokslininkų, tokiu pat būdu galima nuspalvinti ir chrizantemų, gvazdikų, hortenzijų, kitų gėlių žiedus.

Siūlome smagų eksperimentą!

Pamėginkite namuose nuspalvinti BALTĄ rožę. Na, ji nebus tokia, kaip nuspalvinta selekcininkų, tačiau, kad originali – tai tikrai!

  • Pasirinkite keturių kontrastingų spalvų maistinius dažus, pavyzdžiui, raudonus, mėlynus, žalius, geltonus arba geltonus, violetinius, žalius, melsvus ir jais sodriai nuspalvinkite vandenį keturiose skirtingose stiklinėse (dažus labai gerai ištirpinkite).
  • Kanceliariniu peiliuku išilgai labai atsargiai rožės kotą (maždaug 10-14 cm nuo apačios) padalykite į keturis vienodo storio segmentus.
  • Atskiras stiebo dalis įmerkite į atskiras suglaustas skirtingos spalvos vandens stiklines. “Išmaniąją” konstrukciją sutvirtinkite vielute ar kitaip (tiesiog pasukite galvą, kaip tai padaryti), kad gėlė nekristų. Parai palikite tiesioginių saulės spindulių nepasiekiamoje vietoje ir stebėkite unikalų procesą – kaip balti rožės žiedlapiai keičia spalvą, gėlė virsta unikalių kūriniu.

Sėkmės eksperimentuojant!

Remtasi šaltiniu
http://www.novate.ru/blogs

Skaityti 1627 kartai